Kom je nog even bij me liggen?

Ken je dat? Aan het eind van een lange, vermoeiende dag ligt je kind eindelijk in bed. In gedachten ben je bezig met alles wat je nog moet doen voordat je zelf op de bank kunt ploffen; andere kids instoppen, de keuken opruimen, broodtrommels klaarmaken, stofzuigen (voor de fanatiekelingen onder ons ;-)), de was wegvouwen, nog even achter je laptop om wat mail weg te werken etc... 

En dan vraagt je zoon of dochter: “Mama, kom je nog even bij me liggen?”  En dat je dan zegt:”Nou vooruit, heel even dan want ik moet nog .... “ zie boven, vul maar een reden in, het maakt niet uit want wat je kind hoort is : “heel even dan want ‘mijn email’ is nu belangrijker dan jij”. 

Maar dan de keren dat je het wel doet, zonder tijdsdruk en met al je aandacht bij je kind. In mijn ervaring zijn dit hele kostbare momenten waarop Serra opeens heel openhartig gaat vertellen over hoe ze zich voelt en wat haar bezig houdt. Het zijn momenten waarop ik met Levi ontzettend de slappe lach kan krijgen en waarop mijn stoere kerel niets liever wil dan kusjes en knuffels van mama. 

Tijdens de peuterpubertijd waarin ik soms (lees: vaak) het gevoel had van ruzie naar ruzie te gaan en ik me meer een politieagent voelde dan moeder, was de naar-bed-breng-tijd een soort zalf op de wonden. We namen er ruim de tijd voor en sloten de dag, hoe moeilijk die ook was geweest, daardoor altijd met een fijn gevoel af. 

Er komt een dag dat ze niet meer zullen willen dat ik nog even bij ze kom liggen. Daar denk ik dan vaak even aan als ik weer tijdsdruk voel. Het helpt mij om het moment te waarderen en andere zaken los te laten. 

Dan begin ik een kwartiertje later aan de was, so what! Dit is Quality Time met een hoofdletter, ik ben ervan overtuigd dat er een dag komt (bijvoorbeeld over 10 jaar wanneer ik bloednerveus midden in de nacht op de bank zit te wachten tot Serra eindelijk thuiskomt van een avondje stappen) waarop ik met weemoed terug zal denken aan deze momenten dus voor nu is mijn antwoord: “Ja lieverd, ik kom graag nog even bij je liggen”.

Kun jij wel wat hulp gebruiken om meer te genieten van kleine dingen? Wil je meer weten over mijn praktijk http://www.ownyourlife.nl/ Mail, bel of stuur me een pb. 

Commentaren: 0