Jongen vs. meisje

Herken je dat? Dat je je soms afvraagt hoe het toch in vredesnaam mogelijk is dat 2 (of meer) kinderen met dezelfde genen zo verschillend kunnen zijn?

 

Serra en Levi zijn absolute, totale uitersten in zo ongeveer alles. Nu weet ik volkomen zeker dat ze dezelfde vader en moeder hebben. Naast het feit dat ik ze zelf gebaard heb, lijken ze qua uiterlijk op ons en op elkaar. Toch kunnen 2  kids qua karakter niet meer verschillen dan dit mooie stel.

 

Wat voorbeeldjes:

De verschillen begonnen al voor de geboorte tijdens de zwangerschap; bij Serra was dit een gruwelijk traject van veel pijn en verdriet met als afloop een traumatische bevalling. Mijn zwangerschap van Levi was een feestje. Nergens last van, stralend zwanger en dmv hypnobirthing een bevalling die ik puur voor de lol nog een keer zou doen (dat meen ik!).

Babytijd: Serra is een huilbaby en slaapt (heel erg) weinig. Ze zeggen altijd ‘geniet ervan’. Ik was aan het overleven. Levi daarentegen slaapt zoveel dat ik het af en toe gewoon saai vind (maar daar klaag ik dus echt niet over!).

Als peuter is Serra bij voorkeur binnen een straal van 1 meter van mij. Door Levi ben ik gaan begrijpen dat ouders hun kind in een aangelijnd tuigje hijssen. Zo vaak als dat ik hem kwijt ben geweest! Gek werd ik ervan.

Afscheid nemen is voor Serra altijd moeilijk geweest. Levi heeft er vaak niet eens tijd voor.

Naar school: in groep 1 ging Serra eigenlijk parttime naar school. Ze bleef ook graag gezellig thuis. Levi zit nu 6 maanden op school en heeft pas 1 ‘snipperdag ‘ gehad en dat was achteraf omdat hij had bedacht dat ik altijd maar alleen ben als hij naar school is…

Spelen: waar Serra van kleins af aan het liefst aan de eetkamertafel zit te tekenen, knutselen, of playmobilen is het voor Levi absolute noodzaak om regelmatig uitgelaten te worden op het strand, in het bos of in de duinen. Monkeytown is eigenlijk te klein voor hem.

Speeldates: Serra heeft in groep 1 niet na schooltijd bij klasgenootjes gespeeld. Ze had meer dan genoeg aan school en wilde daarna alleen nog maar rustig thuis zijn. Zo niet Levi; op zijn 1e schooldag kwam hij naar buiten rennen met de vraag of hij mocht spelen en dat doet hij nog heel consequent iedere dag.

Eten: waar Serra het liefst hollandse pot eet en bij alles wat ze niet kent bij voorbaat al roept dat ze het niet lust, wil Levi altijd alles proberen en is hij gek op rode curry met garnalen..

Ook qua opvoeding zijn ze totaal verschillend. Dus dachten we na de 1e peuterpubertijd de boel net een beetje in de vingers te hebben, niet dus… alles moet helemaal anders.

Soms is het lastig maar meestal vooral heel erg leuk. Ze zijn volkomen verschillend maar allebei prachtig. Gelukkig gaat hier de stelling ‘opposites attrack’ op want ondanks de verschillen kunnen ze  (meestal) heel goed samen.

 

Waarin verschillen jouw kinderen het meest? 

Reactie schrijven

Commentaren: 0