"Ze" zijn aan vakantie toe...

Hoe vaak ik die zin de afgelopen dagen wel niet heb gehoord en geroepen! Regelmatig in combinatie met “en ik moet nog zoveel doen voor de kerst” of “het is een race tegen de klok”. Het is een drukke tijd zo vlak voor de kerstvakantie voor kinderen en moeders...

 

 

Gisteravond hadden wij de kerstviering op school. Een heerlijke en gezellige avond hoor, echt! Maar voordat je er bent…

 

Voor het kerstdiner van de kinderen in de klas moet er natuurlijk iets lekkers gemaakt worden en als het even kan ook leuk geserveerd. Voor de ouders is er een Kerst-Inn en ook daarvoor wil ik graag een bijdrage leveren dus moeten er hapjes gemaakt worden. Dat hield me gedurende de ochtend wel bezig.

 

Dan volgt ’s middags de strijd met Levi. Omdat het ’s avonds zo laat gaat worden en hij al zo moe is, is het toch echt wenselijk dat hij ’s middags een tijdje gaat slapen. Uiteindelijk lukt het ook nog maar dan het wakker worden… drama!

Vervolgens moet hij een overhemd aan in plaats van een t-shirt, dus nog meer drama. Dochterlief wil bij wijze van hoge uitzondering dan wel haar haren ingevlochten, zolang ze er maar niks van voelt, lastig! Helemaal met net pasgelakte nagels want mamma wil zelf ook nog een beetje feestelijk voor de dag komen.. Kortom een hectische dag maar de kerstviering was top.

 

Nu zijn ze aan vakantie toe en IK OOK!!

Fijne kerstvakantie,

 

 

Mirjam

Reactie schrijven

Commentaren: 0