Wat is Coaching en voor wie?

Soms zie je het even niet meer zitten en kun je wel wat hulp of advies gebruiken. Bijvoorbeeld omdat je het gevoel hebt jezelf te zijn verloren, constant vermoeid bent of omdat het thuis, in je gezin, je relatie of op je werk niet lekker loopt. De balans is zoek. Dan kun je hulp zoeken bij een coach.

 

Als coach kan ik je helpen jezelf te vinden, weer lekker in je vel te komen, jezelf te ontdekken (in het moederschap) en je energie terug te vinden! 

 

Voor mij is coaching een doelgericht proces. Een proces gericht op inzicht krijgen in wat je doet, hoe je dat doet èn vooral waarom je dat doet. Daardoor kun je patronen herkennen en veranderen. Je zal inzicht krijgen in wat je niet meer wilt én wat je juist wel wilt.

 

  

Mijn stijl van coachen is eerlijk, respectvol, empatisch en gericht op reflectie, inzicht en verandering.

Werkwijze

Ieder coachingstraject is anders. Soms weet je al wat je doel is en kom je binnen één of twee sessies tot een inzicht dat je verder helpt, andere trajecten hebben meer tijd en gesprekken nodig.

 

·    Het eerste gesprek betreft een intakegesprek. Het intakegesprek is gericht op elkaar leren kennen en het helder krijgen van je hulpvraag en (traject)doel. Dit vormt het uitgangspunt voor het coachtraject en de gesprekken. Tijdens dit gesprek maken we samen een passend traject voor jou. 

 

·    De vervolggesprekken (60-75 minuten) vinden ongeveer eens per 2-4 weken plaats. Tussen de gesprekken door krijg je passende coachopdrachten mee naar huis waar je zelf mee aan de slag gaat. Ieder coachgesprek bespreken we je huidige situatie en waar op dat moment jouw behoefte ligt en wat je nodig hebt, gekoppeld aan je hulpvraag en (traject)doel.

 

     Van ieder gesprek ontvang je een uitgebreid gespreksverslag met daarin een samenvatting van de sessie en de thuisopdrachten uitgewerkt. De ervaring leert dat het voor de client vaak prettig is om na de sessie hetgeen we besproken hebben nog een rustig na te lezen. Ook kun je het verslag gebruiken om de mensen om je heen te laten lezen waar jij mee bezig bent, zodat je hierover gemakkelijker in gesprek kunt gaan.