Fysiek fit ↔ Mentaal fit

 

Ken je dat gevoel wanneer je naar een foto van jezelf kijkt en denkt: "Ben ik dat?" of dat je 's morgens zo moe wakker wordt dat je eigenlijk meteen alweer verlangt naar het moment dat je kunt gaan slapen? Heb je al meerdere afvalpogingen gedaan maar komen die kilo's er toch iedere keer weer aan? Neem jij je ook geregeld voor om het vanaf morgen echt anders te gaan doen? 

 

Het is niet zo moeilijk om een goed voedingsadvies van internet te halen en dieetboeken zijn er ook genoeg. Je volgt trouw het voedingsschema en zult ongetwijfeld afvallen. Het probleem ontstaat echter wanneer je weer 'normaal' gaat eten en die verloren kilo's er toch weer aankomen. 

 

Als gewichtsconsulent (en ervaringsdeskundige) geloof ik niet in diëten en maaltijdvervangers. Ik geloof wel in lekker, gezond eten, bewegen en een verandering van levensstijl.

 

 

Daarnaast zijn fysiek en mentaal fit voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden, het één kan niet zonder het ander. Sterker nog; ze versterken elkaar. Wanneer je fysiek niet lekker in je vel zit, zul je je ook mentaal niet top voelen en vice versa. 

 

Coaching is dan ook een belangrijk onderdeel van het traject. Wat zijn jouw valkuilen en hoe kun je hier het beste mee omgaan? 

 

Uit onderzoek blijkt dat langzaam afvallen (1 á 2 kilo per week) en goede begeleiding op de lange termijn het beste resultaat oplevert. Een voedingsschema aangepast aan jouw persoonlijke omstandigheden (eetgewoonten, leefomstandigheden en energieverbruik), regelmatig contact en coaching zorgen voor een blijvende verandering in jouw levensstijl. 

 

Stapsgewijs kleine veranderingen in jouw eet/leefpatroon zullen ervoor zorgen dat je afvalt zonder dat je het gevoel hebt op dieet te zijn. Je leert bewust keuzes te maken en jezelf te motiveren wanneer het wel een keer misgaat. 

 

Als gecertificeerd BGN-gewichtsconsulent, Mental Coach en Trainer bij Mom in Balance help ik jou bij het ontwikkelen van een levensstijl waardoor jij gezonder, slanker, fitter en gelukkiger door het leven gaat. 

 

Je hebt iedere dag opnieuw de keuze. Wat kies jij? 

 

Werkwijze

We beginnen met een intake gesprek waarin we kennis maken, jouw doel helder krijgen en waarin ik je het invullen van het voedingsdagboek uitleg. 

 

Vervolgens ga jij een aantal dagen het voedingsdagboek bijhouden. Tijdens ons volgende gesprek bespreken we jouw voedingsdagboek, doen we een uitgebreide lichaamsanalyse en maak ik jouw behandelplan. Je krijgt voorbeeldmenu's, recepten en tips mee. 

 

Tijdens de vervolgconsulten word je gewogen en bespreken we hoe het met je gaat, wat je valkuilen zijn en hoe je daar mee om kunt gaan.

 

Tijdens het traject kun je 24/7 via WhatsApp bij me terecht voor support op moeilijke momenten. 

 

Omdat ieder traject maatwerk is, werk ik niet met pakketten. Afhankelijk van duur van jouw traject en jouw behoefte aan begeleiding hebben we een aantal coachingsgesprekken en/of weegmomenten totdat we jouw doel bereikt hebben.